Διάσημη για την φιλόξενη και δυναμική ατμόσφαιρά της, οι Κάτω Χώρες προσελκύουν νέους που επιθυμούν να σπουδάσουν ή να δοκιμάσουν την τύχη τους κατά την έναρξη μιας επιχείρησης. Οι επενδυτές που σχεδιάζουν να ανοίξουν εταιρείες εκκίνησης στη χώρα χρειάζονται άδεια διαμονής για να το πράξουν. Το έγγραφο εκδίδεται εφόσον πληρούνται ορισμένοι όροι. Η αίτηση υποβάλλεται στην υπηρεσία μετανάστευσης και πολιτογράφησης (IND) για έγκριση. Διεθνείς κάτοικοι που ενδιαφέρονται μεταναστεύουν στην Ολλανδία μπορεί να ζητήσει βοήθεια πριν ξεκινήσει η διαδικασία.

Απαιτήσεις εφαρμογής για μια θεώρηση εκκίνησης

Οι γενικοί όροι που σχετίζονται με την αίτηση θεώρησης εκκίνησης περιλαμβάνουν κατοχή του έγκυρο έγγραφο για ταξίδια, δεν υπάρχει ποινικό παρελθόν και εκτελείται δοκιμασία φυματίωσης (η δοκιμή δεν είναι υποχρεωτική υπό συγκεκριμένες συνθήκες).

Ο αιτών πρέπει επίσης να έχει έναν ολλανδό "διευκολυντή" (επιχειρηματικό σύμβουλο) προκειμένου να αποκτήσει θεώρηση έναρξης / άδεια παραμονής. Οι λεπτομέρειες σχετικά με τη συνεργασία μεταξύ του αιτούντος και του διαμεσολαβητή πρέπει να συζητηθούν εκ των προτέρων και τα μέρη πρέπει να συμφωνήσουν τους όρους γραπτώς (υπογράφοντας συμφωνία). Επιπλέον, ο αιτών πρέπει να προσφέρει μια καινοτόμο υπηρεσία ή ένα προϊόν, να έχει ένα λεπτομερές επιχειρηματικό σχέδιο εκκίνησης, να είναι οικονομικά ικανός να ζήσει στη χώρα και τέλος να ολοκληρώσει τη διαδικασία εγγραφής στο Ολλανδικό Εμπορικό Μητρώο (ο μέντορας πρέπει επίσης να έχει εγγραφή ).

Ο μέντορας των επιχειρήσεων ή ο διευκολυντής πρέπει επίσης να πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις για να χαρακτηριστούν ως τέτοιοι. Οι σύμβουλοί μας είναι εξοικειωμένοι με τον ολλανδικό νόμο περί μετανάστευσης. Μπορούν να σας εξηγήσουν τους όρους πριν από την υποβολή της αίτησης και να προετοιμάσουν τα απαραίτητα έγγραφα. Πρέπει να μεταφράζονται τα έγγραφα σε γλώσσα διαφορετική από την ολλανδική, τη γερμανική, τη γαλλική ή την αγγλική.

Διαδικασίες μετά από αίτηση για ολλανδική θεώρηση εκκίνησης

Οι επιχειρηματίες που σχεδιάζουν να ανοίξουν τοπικές επιχειρήσεις συχνά πρέπει να είναι παρόντες για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους και ως εκ τούτου χρειάζονται μακροχρόνια θεώρηση. Μπορείτε ταυτόχρονα να υποβάλετε αίτηση για αυτό το έγγραφο και την άδεια για κατοικία. Εάν πληροίτε τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις, θα λάβετε τη θεώρηση για νεοϊδρυόμενες εταιρείες εντός προθεσμίας ενενήντα ημερών από την υποβολή της αίτησής σας. Πρέπει να παραλάβετε την άδεια διαμονής σας το αργότερο δεκατέσσερις ημέρες μετά την άφιξή σας στην Ολλανδία.

Οι τοπικοί εμπειρογνώμονες μας για τη μετανάστευση μπορούν να σας δώσουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για θεώρηση έναρξης λειτουργίας. Αν σχεδιάζετε να μεταναστεύσετε, να γνωρίζετε ότι πρέπει να πάρετε μια ασφάλιση υγείας και να εγγραφείτε στο δήμο. Εάν χρειάζεστε λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις δυνατότητες απόκτησης ολλανδικής κατοικίας ως ιδιοκτήτη μιας επιχείρησης εκκίνησης, επικοινωνήστε με τους ειδικούς μας στον τομέα της μετανάστευσης.

Διαβάστε εδώ εάν αναζητάτε πληροφορίες σχετικά με την ολλανδική ανεξάρτητη θεώρηση.